Marți, 12 decembrie 2017, s-a desfășurat la Hotel Sofitel Luxemburg Europe conferința care a adus împreună românii din diasporă pentru a afla mai multe despre proiectul Diaspora Întreprinzătoare și cum pot obține finanțare europeană pentru a-și deschide propria afacere în țară.

Participanții au avut ocazia să cunoască toate informațiile necesare despre proiect, să afle cum se pot înscrie și care sunt condițiile de eligibilitate, precum și care sunt pașii pentru desfășurarea proiectului.

Mai mult decât atât, cei prezenți la conferință au aflat mai multe despre ce înseamnă să deschizi o afacere în țară, și care sunt cele mai importante motive pentru care merită să investești în România, direct de la întreprinzători români de succes.

Speaker-ii conferinței provin din domenii diferite, însă fiecare cu o bogată experiență în afaceri și modele de business reușite. Fiecare dintre ei au luat făcut cunoscute elemente importante, atât din experiența lor de afaceri, cât și din motivația de a-și desfășura activatea în țară, principalele oportunități, dar și provocări care le-au ieșit în cale de-a lungul timpului.

Cosmin Cosma: Cu o experiență de peste 18 ani de business, Cosmin a deținut diverse poziții de vânzări și management, atât în corporații multinaționale, cât și în afaceri antreprenoriale. Printre companiile la care a lucrat sunt: Telemobil (Zapp), ING Bank, General Electic, Garantibank, Volksbank. Ca antreprenor are 2 exit- uri de succes la activ (două companii fondate și vândute – o franciză ING Bank și un broker de reasigurări), iar în acest moment se ocupă de creșterea Fremen, o firma de training și consultanță. De asemenea, Cosmin ține cursuri și seminarii de vânzări, marketing și mentorează câteva companii start-up crezând puternic în antreprenoriatul românesc.

Dorin Teodorescu: este un susținător activ al dezvoltării locale la nivelul județului Gorj, fiind implicat în înființarea și gestionarea a două Grupuri de Acțiune Locală. De asemenea, deține mai multe afaceri în domeniul turistic, atât unități de cazare, cât și de agrement.

Mircea Coman: Cu o experiență de peste 20 de ani în grupul Metro, unde a deținut mai multe funcții de middle și top management, a intrat în lumea francizelor după ce s-a ocupat personal de crearea brandului ” La Doi Pași “. Apoi a pornit o inițiativă antreprenorială și oferă servicii de consultanță, atât firmelor care doresc să se extindă prin francizarea business-ului, dar și antreprenorilor care doresc să inițieze noi afaceri prin achiziționarea unor francize. În același timp, printr-o colaborare cu firme din Polonia și Serbia încearcă să aducă noi francize pe piața din România.

Iulian Popescu: Antreprenor, fondator și CEO al companiei Soft Tehnica, care activează de aproximativ 14 ani pe piața dezvoltării de soluții software pentru afaceri, în special în industriile HoReCa și Retail. A inițiat mai multe proiecte sociale, printre care a fondat Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație în 2011, organizație care derulează mai multe proiecte în domeniul educației și a stimulării antreprenoriatului, printre care Diaspora Întreprinzătoare.

Sesiunile de prezentare au fost completate de întrebări și răspunsuri despre proiect și mediul de afaceri românesc. Participanții conferinței au aflat informații despre ce înseamnă să fii întreprinzător în România și cum să te întorci în țară pentru propria poveste de succes.

Vă amintim că vă puteți înscrie în proiectul Diaspora Întreprinzătoare până pe 23 Martie, 2018. Locurile disponibile sunt limitate!