În vara acestui an au fost anunțate organizațiile câștigătoare în programul Diaspora Start Up, prin care români din diasporă au posibilitatea să obțină până la 40.000 de euro finanțare pentru a-și deschide propriile afaceri în România.

Iulian Popescu, fondatorul Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație și al companiei românești de IT, Soft Tehnica, urmărește prin proiectul Diaspora Întreprinzătoare să aducă în țară cel puțin 40 de idei de afaceri câștigătoare, pe care românii din diasporă să le pună în aplicare.

”De la începutul lunii noiembrie am demarat o serie de deplasări în Republica Moldova, mai exact în Cahul, Orhei și Bălți, pentru a întâlni tinerii antreprenori dornici să vină în România pentru extinderea afacerii. În cadrul acestor întâlniri dedicate românilor din alte țări urmărim să creștem antreprenori puternici în România, să le punem la dispoziție resursele necesare pentru dezvoltarea lor”, a spus antreprenorul.

Cei interesați se pot înscrie în proiectul Diaspora Întreprinzătoare pe site, urmând ca echipa de proiect să valideze documentele ce dovedesc îndeplinirea criteriilor de eligibilitate ale proiectului care se va desfășura în perioada 1.09.2017 – 31.08.2020.

Valoarea totală a proiectului este de 2.5 milioane de euro și are în vedere înființarea a minimum 40 de afaceri noi și crearea a cel puțin 80 de noi locuri de muncă.

Sursa: http://www.startupcafe.ro/finantari/diaspora-finantare-afacere.htm