Iulian Popescu, fondator al Asociaței Excelsior pentru Excelență în Educație, urmărește întoarcerea românilor în țară, pentru a deveni antreprenori. Cel puțin 200 de persoane vor beneficia de pregătire pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale și manageriale, pentru a-și putea înscrie propriile idei de afaceri ce urmează să fie implementate în țară.

40 de idei de afaceri pot beneficia de până la 40.000 de euro, finanțare europeană nerambursabilă. Evaluarea planurilor de afaceri se va face de către o comisie formată din antreprenori cu experiență și specialiști din domeniul bancar și investițional. De asemenea, evaluarea planului se va face în două etape astfel: o primă etapă ce cuprinde evaluarea planului de afaceri accentual fiind pus pe calitatea planului și o a doua etapă, de interviu în fața comisiei formată din specialiști antreprenoriali.

Pentru a se putea înscrie în proiect, participanții trebuie să îndeplinească condițiile de eligibilitate. Este important ca fiecare participant să poată demonstra cetățenia română și cel puțin 1 an de rezidență în altă țară. Lista completă a condițiilor poate fi consultată pe website.

”De la începutul lunii noiembrie am demarat o serie de deplasări în Republica Moldova, mai exact în Cahul, Orhei și Bălți, pentru a întâlni tinerii antreprenori dornici să vină în România pentru extinderea afacerii.” spune Iulian Popescu.

Urmează în perioada următoare o serie de conferințe dedicate românilor de peste hotare, pentru a afla mai multe informații despre proiect.

Sursa: https://start-up.ro/antreprenorul-care-aduce-acasa-romanii-si-i-invata-sa-faca-business/