Sâmbătă, 11.11.2017 Diaspora Întreprinzătoare a ajuns în orașele Republicii Moldova, Cahul, Orhei şi Bălţi, pentru a face cunoscute oportunitățile românilor din diasporă, privind întoarcerea în țară cu finanţare de până la 40.000 de euro, pentru a-și implementa propria idee de afacere.

Printre informaţiile diseminate către participanţi s-au numărat: condițiile de înscriere, etapele desfășurării proiectului și care este suportul pe care îl primesc pe toată durata derulării proiectului, începând de la faza de înscriere până la procesul de implementare și monitorizare al afacerii.

Prezentarea proiectului a condus la discuții active despre desfășurarea acestuia, iar cei prezenți au avut ocazia sa adreseze întrebări directe pentru a-și putea clarifica informațiile referitoare la modul de implementare și posibilitatea obținerii finanțarii.

Diaspora Întreprinzătoare înseamnă peste 200 de cursuri, cel puţin 80 de locuri de muncă şi 40 de idei de afaceri câștigătoare, venite din partea românilor din diasporă, care au prin acest proiect posibilitatea să obțină finanțare europeană nerambursabilă.